Recept voor salade met witte bonen, geroosterde paprika en artisjok
26 november 2013
Geen zin in een warme hap vanavond? Maak dan deze heerlijke, vegetarische maaltijdsalade. Mmmmm…..
Geen zin in een warme hap vanavond? Maak dan deze heerlijke, vegetarische maaltijdsalade. Mmmmm…..
Vegetarische maaltijdsalade, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 4 eieren
- 300 g haricotsverts of sperziebonen (diepvries)
- 1 afbakstokbrood
- 6 el olijfolie
- 2 el rode-wijnazijn
- een halve el mosterd
- 2 blikken witte reuzenbonen (à 400 g), uitgelekt en afgespoeld
- een halve ui, in halve ringen
- 3 geroosterde paprika’s (pot), uitgelekt en in repen
- 1 blik artisjokharten (400 g), uitgelekt en gehalveerd
- 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Kook de eieren in ca. 8 minuten hard.
- Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze doormidden.
- Kook intussen de haricotsverts of sperziebonen met wat zout in 3-4 minuten beetgaar.
- Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water.
- Bak het stokbrood volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking af.
- Meng in een kommetje de olie met de azijn en mosterd.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Meng in een grote schaal de sperziebonen met de witte bonen, ui, paprika, artisjokharten en kerstomaatjes.
- Schep er de dressing door.
- Leg er de eieren op.
- Serveer het stokbrood bij de salade.
Bereidingstijd: 20-25 minuten
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.