Placeholder

Recept voor salade Nicoise

Deze heerlijke salade uit het Zuid-Franse Nice maak je van rauwe groente, alleen de artisjokhartjes zijn een uitzondering.

Deze heerlijke salade uit het Zuid-Franse Nice maak je van rauwe groente, alleen de artisjokhartjes zijn een uitzondering.

Voor- of lunchgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 4 eieren
  • 1 krop sla
  • 1 blik artisjokharten, uitgelekt
  • 100 g haricots verts
  • 4 trostomaten
  • 1 rode ui
  • 1 groene paprika
  • 3 eetlepels zwarte olijven
  • 8 ansjovis filets
  • 6 eetlepels olijfolie, extra vièrge
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 1/2 tl Dijon mosterd

Aan de slag!

  1. Kook de eieren in ca. 10 minuten.
  2. Was de sla en verdeel de blaadjes over 4 grote borden of leg ze op een grote schaal.
  3. Snijd de artisjokharten in vieren en verdeel ze over de sla.
  4. Haal de boontjes af en halveer ze.
  5. Snijd de tomaat in partjes.
  6. Pel de ui en snijd hem in ringen.
  7. Maak de paprika schoon en snijd hem in repen.
  8. Verdeel de boontjes, tomaat, ui en paprika over de sla.
  9. Pel de eieren en snijd ze in parten, schik ze op de sla.
  10. Garneer de salade met de ansjovis en de olijven.
  11. Klop de olie en azijn met de mosterd tot een dressing; breng op smaak met zout en peper.
  12. Schenk de dressing over de salade. Lekker met stokbrood.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Isabel van der Horst m.m.v. Fleur de Lys