Placeholder

Recept voor salade van haricots verts en tomaten

Verse salade voor bij de aardappels en het vlees. Of eet het met bruinbrood erbij.

Verse salade voor bij de aardappels en het vlees. Of eet het met bruinbrood erbij.

Bijgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 300 g haricot verts
  • 4 tomaten
  • 20 zwarte olijven
  • 150 g feta
  • 3 el (olijf)olie
  • 1 el (witte wijn)azijn
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 tl suiker

Aan de slag!

  1. Maak de bonen schoon, halveer ze en kook ze in ca. 2-3 minuten beetgaar.
  2. Doe ze over in een vergiet en koel ze af met koud stromend water.
  3. Was de tomaten en snijd ze in vieren.
  4. Schep de bonen, tomaten en olijven door elkaar.
  5. Verbrokkel de feta er grof boven.
  6. Schep de salade over in een afsluitbare kom en zet hem tot gebruik koel weg.
  7. Doe de olie en azijn in een afsluitbaar potje en pers de knoflook erboven uit.
  8. Voeg de suiker toe en klop het mengsel tot een romige dressing.
  9. Schud de dressing voor het gebruik goed door en schenk deze vlak voor het eten over de salade.
  10. Lekker met dikke sneden grof boerenbruin brood.

Tip: in plaats van haricot verts kun je ook sperziebonen nemen.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Isabelle van der Horst