![Placeholder](https://www.vriendin.nl/wp-content/uploads/2023/09/placeholder.webp)
Recept voor Samosa’s
3 september 2017
Deeghapjes gevuld met aardappelcurry en doperwten.
Deeghapjes gevuld met aardappelcurry en doperwten.
Ingrediënten
Voor het deeg:
– 150 g bloem
– 1⁄2 tl zout
– 1 tl bakpoeder
– 25 g boter, gesmolten
– ± 60 ml water
Voor de vulling:
– 1 ui
– 1⁄2 rode peper
– 2 aardappels (250 g)
– 2 el olie
– 1 el garam massala
– 1⁄2 tl zout
– 100 g dop erwten (diepvries)
– 1 potje mangochutney.
Extra nodig: frituurpan met olie
Aan de slag
Zeef de bloem met het zout en bakpoeder boven een kom. Smelt de boter op laag vuur en roer met het water door de bloem. Kneed met de handen tot een elastisch deeg. Laat het deeg afgedekt rusten in de koeling. Snipper de ui en hak de rode peper heel fijn. Schil de aardappels en rasp ze fijn.Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui zo’n 3 minuten. Voeg massala, peper en aard appelrasp toe en bak 5 minuten mee. Schep regelmatig om. Roer de bevroren doperwten erdoor en breng de vulling op smaak met zout. Schep in een kom en laat afkoelen.Verdeel het deeg in ongeveer 12 gelijke balletjes en rol die met een deegroller dun uit op een met bloem bestoven werk vlak tot plakjes van zo’n 10 cm. Verdeel de vulling over het midden van de plakjes en bestrijk één kant van het deeg met water. Vouw het deeg om de vulling dicht en druk het stevig aan. Prik in elke samosa met een cocktailprikker een gaatje om tijdens het frituren hete lucht te laten ontsnappen.Verwarm de frituur tot 180°C en frituur de samosa’s met een paar tegelijk in zo’n 4 minuten goudbruin. Serveer de samosa’s samen met de mangochutney.
Bereidingstijd: 1 uur
Rusttijd: 1 uur