Recept voor sappige kipfilet met een Griekse salade
30 januari 2013
Kipfilet is heel lekker, maar het kan snel droog worden. Met deze marinade blijft je kip sappig én krijgt het een heerlijk smaakje.
Kipfilet is heel lekker, maar het kan snel droog worden. Met deze marinade blijft je kip sappig én krijgt het een heerlijk smaakje.
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 4 kipfilets (à 125 g)
- 100 ml volle yoghurt
- een halve el gedroogde oregano
- sap van een halve citroen
- 1 teen knoflook
- 2 el olijfolie
Voor de salade:
- 1 rode ui, in dunne ringen
- sap van een halve citroen
- 1 komkommer, gehalveerd en in plakjes
- 3 tomaten, in partjes
- handvol Griekse olijven
- scheut olijfolie
Aan de slag!
- Snijd elke kipfilet in 3 lange repen.
- Meng voor de marinade de yoghurt met de oregano, het citroensap en de knoflook.
- Leg er de kiprepen in en laat ze minimaal 30 minuten in de koelkast marineren.
- Maak de salade door de uiringen te mengen met het citroensap.
- Laat ze 5 minuten marineren.
- Meng er vervolgens de komkommer, tomaten, olijven en een flinke scheut olijfolie door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Bestrijk een grillpan met de olijfolie (of verwarm de olijfolie in een koekenpan).
- Leg er de kiprepen op en bak ze ca. 4 minuten per kant tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Bestrooi ze met zout en peper en serveer ze met de Griekse salade en sneetjes stokbrood.
Bereidingstijd: ca. 25 minuten, plus marineren.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Al Mara, Constantinopel, Nijhof, Zara Home.