Recept voor saté in een kokosjasje
4 augustus 2011
Als traktatie op een feestje of gewoon tussendoor: van deze minihapjes geniet je maximaal en je kunt er lekker veel van op.
Als traktatie op een feestje of gewoon tussendoor: van deze minihapjes geniet je maximaal en je kunt er lekker veel van op.
Voor 8 stuks
Boodschappenlijstje:
- 1 varkenshaasje (ca. 250 g)
- 1 el ketjap manis
- 1 el olie
- 1 tl sambal badjak
- 1 tl mosterd
- 1 kleine gele paprika
- 4 el seroendeng (pinda kokosmengsel)
- 8 houten cocktailprikkers
Aan de slag!
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Leg de prikkers ca. 10 minuten in koud water.
- Snijd de varkenshaas in de lengte doormidden en vervolgens in 8 gelijke blokjes.
- Roer de ketjap, olie, sambal en mosterd door elkaar en wentel de blokjes vlees erdoor.
- Laat ca. 10 minuten marineren.
- Was de paprika, maak hem schoon en snijd hem in 8 gelijke blokjes.
- Rijg aan elk stokje achtereenvolgens een stukje gemarineerd vlees, een stukje paprika en weer een stukje vlees.
- Leg de spiesjes op een bakblik en schuif het blik ca. 10 cm onder de grill.
- Grill de spiesjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar.
- Strooi de seroendeng in een diep bord en wentel de spiesjes er een voor een doorheen.
- Serveer de spiesjes naar keuze koud of warm.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Ingmar Niezen. Styling: Desirée van Dijk.