Recept voor Saté van de haas met salade en brood
12 juni 2016
Hmm! Een heerlijk gerecht voor op de zondag. Wie heeft er zin in een barbecue?
Hmm! Een heerlijk gerecht voor op de zondag. Wie heeft er zin in een barbecue?
Ingrediënten
• 500 g varkenshaas, in blokjes van 3 cm
• 5 el ketjap manis
• 3 el olie
• 1 tl sambal oelek
• 2 el tomatenketchup
• 2 el curry
• 300 ml kokosmelk light
• 1 volle el pindakaas light
• 150 g slamelange naar keuze
• 250 g cherrytomaatjes
• 1 rode ui, in halve ringen
• 3 el magere yoghurtdressing
• 1 klein stokbrood.
Extra nodig: satéprikkers
Schep de varkenshaas in een schaal om met 3 eetlepels ketjap, 1 eetlepel olie en de sambal. Marineer het vlees 15 minuten afgedekt. Breng de tomatenketchup, de curry, de laatste 2 eetlepels ketjap en de kokosmelk tegen de kook. Draai het vuur laag en laat de pindakaas in de warme kokossaus smelten.
Breng de pindasaus op smaak met een beetje sambal of peper. Rijg de varkenshaas aan de prikkers. Verhit de laatste 2 eetlepels olie in een koekepan en bak de varkenssaté in 8-10 minuten bruin en van binnen rosé of net gaar. Meng de slamelange met de tomaatjes, ui en dressing en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de varkenssaté met de pindasaus en salade over 4 borden. Serveer met het stokbrood.
Bereidingstijd: 25 minuten
Wachttijd: 15 minuten