Recept voor schnitzel met gorgonzolasaus
27 februari 2014
Kies eens voor een vegetarische schnitzel. Lekker met gorgonzolasaus en aardappelpartjes.
Kies eens voor een vegetarische schnitzel. Lekker met gorgonzolasaus en aardappelpartjes.
Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 6 el olijfolie
- 800 g aardappelpartjes (koelvers of diepvries)
- 700 g broccoli, in roosjes
- 4 vegetarische schnitzels
- 250 g champignons, in kwarten
- 125 g gorgonzola, in stukjes
- 200 ml slagroom, op kamertemperatuur
- 2 tl tijmblaadjes
Aan de slag!
- Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie.
- Bak de aardappelpartjes in 8-10 min goudbruin en gaar.
- Kook de broccoliroosjes in 6-8 min beetgaar.
- Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de schnitzels in 2-3 min. per kant krokant. Neem ze uit de pan en houd onder een deksel warm.
- Schenk de laatste 2 el olijfolie in de pan. Bak de champignons 4 min.
- Voeg de gorgonzola en de slagroom toe en verwarm nog 2 min. tot een gebonden saus. Breng op smaak met de tijm en zout en peper.
- Leg de broccoli en de schnitzels op 4 borden. Schep er de gorgonzolasaus over. Serveer met de aardappelpartjes.
Variatietip: Schnitzel met gorgonzolasaus smaakt ook lekker met pasta, neem bijvoorbeeld spaghetti, tagliatelle of penne.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.Studio Bazar, Ikea, Dille & Kamille.