Placeholder

Recept voor schorseneren uit de oven

Deze groente dankt zijn naam aan z’n zwarte schil (in het Italiaans Scorza nero). Schorseneren worden ook wel armeluisasperges genoemd of keukenmeide verdriet. Dit laatste, omdat ze bij het schillen een kleverig goedje afscheiden.

Deze groente dankt zijn naam aan z’n zwarte schil (in het Italiaans Scorza nero). Schorseneren worden ook wel armeluisasperges genoemd of keukenmeide verdriet. Dit laatste, omdat ze bij het schillen een kleverig goedje afscheiden.

Bijgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijst:

  • 800 g schorseneren
  • 2 dl melk
  • 100 g parmezaanse kaas, stukje
  • 100 ml slagroomnootmuskaat

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de schorseneren onder water (met handschoenen aan), zodat het kleverige goedje dat vrijkomt, niet aan je handen gaat zitten.
  3. Snijd de schorseneren in stukken.
  4. Doe er de melk en zoveel water bij dat ze helemaal onderstaan en kook ze met wat zout in ca. 10 minuten net gaar.
  5. Rasp intussen de kaas.
  6. Vet een lage, wijde ovenschaal in met boter.
  7. Giet de schorseneren af en leg ze in de schaal.
  8. Schenk er de slagroom over.
  9. Bestrooi ze met de nootmuskaat en maal er wat peper over.
  10. Strooi de geraspte kaas erover.
  11. Zet ze 5 à 10 minuten onder de grill; totdat de kaas gesmolten is en net begint te kleuren.
  12. Lekker met karbonades en aardappeltjes.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx