Recept voor sinaasappelpunch
8 februari 2013
Lekker om vanavond het weekend mee in te luiden!
Lekker om vanavond het weekend mee in te luiden!
Heerlijk hartverwarmend. Voor 8 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 fles appelcider
- 0,5 liter sinaasappelsap
- 2 kaneelstokjes
- 8 kruidnagels
- stukje biologische citroenschil (ca. 5 cm, alleen het geel)
- stukje biologische sinaasappelschil (ca. 5 cm, alleen het geel)
- 200 ml witte rum
- suiker naar smaak
- repen sinaasappelschil of -schijfjes, om te garneren
Aan de slag!
- Breng in een pan op laag vuur de cider met het sinaasappelsap, de kaneelstokjes, kruidnagels en citrusschil aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat ca. 20 minuten sudderen.
- Zeef de drank boven een andere pan en roer er de rum door.
- Breng op smaak met suiker.
- Schenk de warme drank in glazen.
- Garneer met mooie repen sinaasappelschil (zie tip) of sinaasappelschijfjes.
Idee: Laat voor een minder sterke punch de rum eventueel achterwege.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. M.m.v.: Ikea, Nijhof woonwarenhuis, Studio bazar.