Placeholder

Recept voor slastamppot met tuinerwten, tonijn en ei

Tuinerwten bevatten minder kcal dan aardappelen en zorgen voor een lekkere bite. Hierdoor is deze slanke stamppot extra lekker!

Tuinerwten bevatten minder kcal dan aardappelen en zorgen voor een lekkere bite. Hierdoor is deze slanke stamppot extra lekker!

Boodschappenlijstje:

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 300 g tuinerwten (diepvries)
  • 3 eieren
  • 150 ml hete halfvolle melk
  • 400 g romaine sla of little gem, in repen
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 2 blikjes tonijn in water (à 160 g), uitgelekt
  • 2 el zwarte olijven

Aan de slag!

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Kook de tuinerwten de laatste 4 min. mee. Giet af.
  2. Kook intussen de eieren in 8-10 min. hard. Laat ze schikken onder koud stromend water. Laat iets afkoelen, pel en halveer ze.
  3. Giet de aardappelen af. Stamp ze met een stamper en de hete melk tot een grove puree.
  4. Schep de sla en ui erdoor en breng op smaak met peper. Verdeel de tonijn, halve eieren en olijven erover.

Bereidingstijd: ca. 30 min.

Truc:  Gekookt ei zit vol gezonde voedingsstoffen en levert slechts 65 kcal per stuk.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Studio Bazar, H&M, Zara Home.