Recept voor slimme insalata caprese
18 april 2013
Handig voor op werk of voor bij een picknick: snijden, inpakken en meenemen.
Handig voor op werk of voor bij een picknick: snijden, inpakken en meenemen.
Voor vier personen.
Boodschappenlijstje:
- 4 grote rijpe tomaten
- 2 bollen buffelmozzarella, in dunne plakjes
- een flinke hand basilicumblaadjes
- versgemalen zwarte peper
- olijfolie extra vierge om te besprenkelen
Aan de slag!
- Snijd de tomaten in plakjes, maar snijd ze niet helemaal door: je moet de tomaten als een waaier kunnen openvouwen.
- Stop tussen de plakjes telkens een plakje mozzarella en een basilicumblaadje.
- Strooi peper en zout over de tomaten en leg ze in een plastic doos met deksel.
- Sprenkel er olijfolie over.
- Sluit de doos en zet tot gebruik in de koelkast.
- Neem mee in een koelbox.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Goran Todorovic: Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Goran Todorovic.