Recept voor smeuïge brownie met butterscotchsaus en ijs
20 september 2015
Twee keer zoet, dubbel genieten!
Twee keer zoet, dubbel genieten!
Nagerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
–275 g roomboter
-225 g pure chocolade, grof gehakt
-3 eieren
-350 g suiker
-150 g zelfrijzend bakmeel
-12 pecannoten
-100 g donkere basterdsuiker
-75 ml slagroom
-4 bollen roomijs naar keuze (bijvoorbeeld vanille, noten of karamel)
Extra:
-mixer of keukenmachine
-brownievorm van 29 x 18 cm bekleed met bakpapier
Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 180ºC. Smelt in een pan met dikke bodem op laag vuur 225 gram boter met de chocolade en roer glad. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Klop met de mixer of in de keukenmachine de eieren met de suiker en een snuf zout dik en romig (bleekgeel). Schenk de dooiercrème al roerende bij de chocoladeboter. Zeef er de bloem boven en spatel luchtig erdoor. Schenk het beslag in de vorm. Druk de pecannoten in een regelmatig patroon in het beslag. Bak de brownie 35 minuten in de voorverwarmde oven, tot de koek van buiten krokant is en begint te breken. De binnenzijde is dan nog zacht en smeuïg. Smelt intussen de basterdsuiker met de resterende 50 gram boter in de slagroom. Verwarm tot een gladde karamelsaus en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Laat de brownie in de vorm afkoelen tot lauwwarm en snijd in 12 mooie stukken. Leg op 4 borden een brownie. Schep er een bol ijs bij en schep er royaal butterscotchsaus over.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Oventijd: 35 minuten.
Bewaartip
Bewaar de resterende brownies in een luchtdichte trommel. Lekker voor later!
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Dille & Kamille, Nijhof, de Weldaad, Zara Home, H&M Home.