Placeholder

Recept voor snelle chili con carne

Een snelle chili con carne? Dat kan! Geniet van dit Mexicaanse hoofdgerecht, lekker met wat brood erbij.

Een snelle chili con carne? Dat kan! Geniet van dit Mexicaanse hoofdgerecht, lekker met wat brood erbij.

Hoofgedrecht, voor 2 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 150 gram gehakt
  • 1/4 theelepel cayennepeper poeder
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein blikje kidneybonen
  • eventueel een klein beetje allesbinder
  • rijst of brood voor erbij

Aan de slag:

  1. Snipper een uitje, snijd de rode peper in ringen en snijd het teentje knoflook fijn. Giet een scheutje olie in een pan en bak het uitje, de rode peper en de knoflook aan.
  2. Voeg na circa 2 minuten het gehakt toe en het cayennepoeder en bak het gehakt rul.
  3. Als het gehakt gaar is, voeg je de tomatenblokjes en de kidneybonen toe. Laat dit circa 10-15 minuutjes pruttelen.
  4. Breng de chili con carne verder op smaak met een snufje peper en zout. Eventueel kun je nog een beetje allesbinder toevoegen als je een iets dikkere saus wilt.
  5. Serveer de chili con carne met wat brood of rijst.
     

Bereidingstijd: 30 minuten.

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl