Placeholder

Recept voor snelle knapperige tomatentaartjes

Jeetje, van dit heerlijke taartje krijgen we ineens wel heel veel zin in de lunch!

Jeetje, van dit heerlijke taartje krijgen we ineens wel heel veel zin in de lunch!

Boodschappenlijstje:

  • 2 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 4 tl zwarte tapenade
  • 8-10 kerstomaatjes, in plakjes gesneden
  • paar takjes tijm, blaadjes geplukt
  • 2 handjes gemengde sla
  • 1½ el olijfolie
  • 1 tl rodewijnazijn
  • mespunt mosterd
  • zout en peper

Aan de slag!

  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op een ovenplaat bekleed met bakpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Prik overal gaatjes in de plakjes bladerdeeg.
  4. Besmeer elk plakje met 2 theelepels tapenade maar laat een randje rondom vrij.
  5. Beleg met een laag tomaten en bestrooi met de takjes tijm.
  6. Bak de taart in 13-15 minuten goudbruin.
  7. Ondertussen maak je de vinaigrette voor de salade: klop de olijfolie, rodewijnazijn, mosterd, zout en peper in een grote kom totdat je een mooie dressing krijgt.
  8. Doe de sla in de kom en hussel de bladeren door de vinaigrette.
  9. Verdeel de aangemaakte salade over de borden en serveer met het warme taartje.

Tip! Maak je deze taart net als de Fransen als lunchgerecht? Gebruik dan een hele rol bladerdeeg, 3-4 grote tomaten, 2 eetlepels tapenade (of pesto) en 2 eetlepels kappertjes.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Gastronomie Nostalgie, Dille & Kamille.