Recept voor soep met gamba’s en artisjokken
Tekst: Vriendin
20 juni 2018
Deze lichte soep is supergezond én lekker!
Deze lichte soep is supergezond én lekker!
Voor- of lunchgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 4 verse, middelgrote artisjokken (of artisjokbodems uit blik)
- 1 kleine venkelknol
- 1 stengel bleekselderij
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 el olijfolie
- 100 ml droge witte wijn
- 800 ml visfond
- eventueel 2 el anijsdrank (zoals Pernod)
- paar saffraandraadjes (of mespunt gemalen kurkuma)
- 300 g grote, rauwe gepelde garnalen
- 2 el fijngesneden basilicum
- 2-3 el sinaasappelsap
Aan de slag!
- Maak de artisjok schoon, verwijder indien nodig de blaadjes en het hooi.
- Snijd de artisjokbodems (vers of uit blik) in stukjes.
- Snijd de venkel en de bleekselderij in fijne blokjes.
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Fruit alle groenten in de olijfolie glazig. Blus af met de wijn.
- Schenk de bouillon en de anijsdrank erbij en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg de saffraan en de garnalen toe en verwarm nog 4-5 minuten, maar niet meer laten koken.
- Roer het basilicum erdoor en breng de soep op smaak met het sap, zout en peper.
- Serveer in diepe borden, met geroosterd brood erbij.
Bereidingstijd: 40 minuten
Productie: Tessa Klösters. Receptuur en beeld: StockFood/BeeldigBeeld.
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten
Gezondheidsproducten spelen een grote rol in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om supplementen, natuurlijke middeltjes of cosmetische producten met gezondheidsclaims, de keuze is reuze. Maar hoe weet je wat betrouwbaar en effectief is? Betrouwbare informatie is daarbij onmisbaar. Goede bronnen waar je onafhankelijke informatie kunt vinden over medicijnen, supplementen en hun werking zoals Consumed zijn belangrijk om te gebruiken. Door je goed te informeren, kun je betere keuzes maken voor jouw gezondheid.