Placeholder

Recept voor Soto Ajam met Chinese kool

Dol op een lekker soepje? Maak dan eens deze Oosterse klassieker: een pittige, Indonesische kippensoep. Yum!

Dol op een lekker soepje? Maak dan eens deze Oosterse klassieker: een pittige, Indonesische kippensoep. Yum!

Maaltijdsoep, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 1 stengel citroengras
  • 4 cm verse gemberwortel, geschild en in plakjes
  • 1 rode chilipeper, in ringetjes
  • 1 tl gemalen geelwortel (koenjit)
  • 4 eieren
  • 250 g mihoen
  • 400 g kipfilet, in reepjes
  • 200 g sugar snaps
  • een halve Chinese kool, kern verwijderd en in reepjes
  • een handje bladselderij, fijngesneden

Aan de slag!

  1. Schenk de bouillon in een ruime pan.
  2. Verwijder de buitenste stugge bladeren van het citroengras en snijd het zachte binnenste gedeelte in stukjes.
  3. Voeg het citroengras, de gember, chilipeper en geelwortel aan de bouillon toe.
  4. Breng aan de kook.
  5. Zet het vuur laag en laat de bouillon met een deksel schuin op de pan 15-20 minuten sudderen.
  6. Kook intussen de eieren in 8 minuten hard.
  7. Laat ze schrikken, pel ze en snijd ze elk in vieren.
  8. Wel de mihoen in kokend water volgens de gebruiksaanwijzing.
  9. Zeef de bouillon boven een andere pan.
  10. Verwarm de bouillon op matig vuur en voeg de kipreepjes en sugar snaps toe.
  11. Laat 4-5 minuten sudderen.
  12. Voeg de kool toe en kook 1-2 minuten mee.
  13. Verdeel de mihoen over diepe borden en schep er de bouillon met groenten en kip over.
  14. Verdeel de partjes ei over de borden en garneer met selderij. 

Tip: Roerbak de volgende dag de rest van de Chinese kool. Snijd de kool in reepjes en roerbak de groenten enkele minuten in wat olie met knoflook, 250 g champignons en 1 in reepjes gesneden rode paprika. Meng er 1-2 eetlepels ketjap en 1-2 theelepels sesamolie door. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Lekker met kip, vis of varkensvlees en rijst.

Bereidingstijd: 40 minuten, inclusief koken.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink