Recept voor Spaanse broodjes met chorizo en linzenpuree
7 februari 2013
Heb je ook wel eens zin in wat anders als lunch? Deze broodjes heb je zo gemaakt en zijn ook nog eens erg lekker!
Heb je ook wel eens zin in wat anders als lunch? Deze broodjes heb je zo gemaakt en zijn ook nog eens erg lekker!
Hapje voor 4-6 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 pot of blik bruine linzen (400 g), uitgelekt
- 1 teen knoflook
- 2 takjes bladpeterselie, grof gehakt
- 2 el olijfolie
- 2 tomaten
- 12 schuine sneeën campagnestokbrood
- 12 plakjes gesneden chorizo (vleeswaren)
- olijfolie om te bestrijken
- bladpeterselie om te ganeren.
Aan de slag!
- Verwarm de ovengrill voor.
- Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer de linzen met de knoflook, peterselie en olijfolie.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de tomaten in partjes en verwijder de zaadjes.
- Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Bestrijk de sneetjes brood met olijfolie en rooster ze onder de ovengrill aan beide kanten goudbruin.
- Houd de broodjes goed in de gaten, want ze verbranden sneller dan je denkt.
- Leg op elk sneetje brood een plakje chorizo en verdeel er wat van de linzenpuree over.
- Garneer de broodjes met blokjes tomaat en peterselie.
Bereidingstijd: ca. 20 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Bij de dames, Ikea, Studio bazar.