Recept voor Spaanse garnalen met knoflook-kappertjesmayonaise
8 juli 2014
Wat een heerlijk zomers gerecht: deze garnalen met knoflookmayonaise. Lekker met wat stokbrood erbij!
Wat een heerlijk zomers gerecht: deze garnalen met knoflookmayonaise. Lekker met wat stokbrood erbij!
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 5 el (olijf)mayonaise
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 el kappertjes, uitgelekt
- 1 el fijngehakte platte peterselie, plus extra blaadjes voor garnering
- 2 el olijfolie
- 500 g gepelde rauwe grote garnalen (diepvries)
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 rode paprika’s, zaadjes verwijderd en in dunne repen
- een mespunt cayennepeper
- Extra: eventueel 4 aardenwerken schaaltjes
Aan de slag!
- Meng in een kommetje de mayonaise met de knoflook, kappertjes, peterselie en wat versgemalen peper.
- Verwarm de olie in een wok of hapjespan en bak de garnalen op hoog vuur 2 minuten.
- Voeg de knoflook, repen paprika en cayennepeper toe en roerbak alles 2-3 minuten mee, tot de garnalen roze zijn. Breng op smaak met zout.
- Schep het garnalenmengsel eventueel in aparte schaaltjes en garneer met wat peterselie. Serveer met de knoflook-kappertjesmayonaise en stokbrood.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Ikea, Dille & Kamille, Nijhof, Studio Bazar, Zara Home.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.