Placeholder

Recept voor Spaanse garnalen met knoflook-kappertjesmayonaise

Wat een heerlijk zomers gerecht: deze garnalen met knoflookmayonaise. Lekker met wat stokbrood erbij!

Wat een heerlijk zomers gerecht: deze garnalen met knoflookmayonaise. Lekker met wat stokbrood erbij!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 5 el (olijf)mayonaise
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 el kappertjes, uitgelekt
  • 1 el fijngehakte platte peterselie, plus extra blaadjes voor garnering
  • 2 el olijfolie
  • 500 g gepelde rauwe grote garnalen (diepvries)
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 rode paprika’s, zaadjes verwijderd en in dunne repen
  • een mespunt cayennepeper
  • Extra: eventueel 4 aardenwerken schaaltjes

Aan de slag!

  1. Meng in een kommetje de mayonaise met de knoflook, kappertjes, peterselie en wat versgemalen peper.
  2. Verwarm de olie in een wok of hapjespan en bak de garnalen op hoog vuur 2 minuten.
  3. Voeg de knoflook, repen paprika en cayennepeper toe en roerbak alles 2-3 minuten mee, tot de garnalen roze zijn. Breng op smaak met zout.
  4. Schep het garnalenmengsel eventueel in aparte schaaltjes en garneer met wat peterselie. Serveer met de knoflook-kappertjesmayonaise en stokbrood.

Bereidingstijd: 20 minuten. 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Ikea, Dille & Kamille, Nijhof, Studio Bazar, Zara Home.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.