Placeholder

Recept voor Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Mmm! Met dit heerlijke recept heb jij een mediterraan feestje op je bord. Het ziet er niet alleen sfeervol uit, maar het smaakt ook nog eens ongelooflijk lekker.

Mmm! Met dit heerlijke recept heb jij een mediterraan feestje op je bord. Het ziet er niet alleen sfeervol uit, maar het smaakt ook nog eens ongelooflijk lekker.

Ingrediënten
– 100 ml droge sherry
– 1 zakje saffraan (à 0,05 g)
– 500 g runder- en/of lamsgehakt
– 1 ei • 25 g zwarte olijven, fijngehakt
– 1 tl (gerookt) paprikapoeder
–  3-4 el paneermeel
– 3 el olijfolie
– 125 g chorizo, in kleine blokjes
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
–  2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
– 8 sneden zuurdesembrood
– olijfolie extra vierge,om te besprenkelen
– 2 el amandelschaafsel
– 1⁄2 bosje platte peterselie

Aan de slag!
Week de saffraan in de sherry. Meng het gehakt met het ei, de olijven, de paprika- poeder en het paneermeel. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vorm met vochtige handen kleine gehaktballetjes. Verhit in een braadpan de olijfolie. Bak de gehakballetjes rondom bruin aan en neem ze uit de pan. Bak in het bakvet de chorizo knapperig uit en fruit de knoflook 1 minuut mee. Schenk de sherry met de saffraan erbij en roer de aanbaksels los. Voeg de blikken tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Doe de gehaktballetjes terug in de saus en stoof 20 minuten zachtjes. Rooster of gril intussen het brood. Leg het op een schaal en besprenkel met extra vierge olijfolie. Rooster in een droge koekepan het amandelschaafsel en schud op een bord. Verdeel de gehaktballetjes met de tomatensaus over 4 diepe borden. Bestrooi met het amandelschaafsel en de peterselie en geef het brood erbij.

Bereidingstijd: 45 minuten

 


Meer van Vriendin