Placeholder

Recept voor spaghetti met garnalen en citroen

Spaghetti wordt vaak heel eenvoudig bereid met vis, schaal- of schelpdieren. Een flinke scheut geurige olijfolie erover en je weet niet wat je proeft!

Spaghetti wordt vaak heel eenvoudig bereid met vis, schaal- of schelpdieren. Een flinke scheut geurige olijfolie erover en je weet niet wat je proeft!

Hoofdgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 400 g spaghetti
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflookeen mespunt gedroogde chilivlokken
  • 3 ansjovisfilets, fijngehakt
  • 500 g rauwe tijgergarnalen, gepeld
  • 50 ml witte wijn
  • 4 takjes (blad)peterselie, fijngehakt
  • 3 el olijfolie extra vierge

Aan de slag!

  1. Kook de spaghetti in een ruime pan met kokend water en wat zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  2. Rasp intussen boven een kommetje de schil (alleen het geel) van de citroen.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook, chilivlokken en ansjovis 30 seconden.
  4. Voeg de garnalen toe en bak ze al omscheppend ca. 4 minuten tot ze roze en gaar zijn.
  5. Voeg de wijn toe en laat deze kort borrelen.
  6. Haal de pan van het vuur en meng er de citroenrasp door.
  7. Giet de spaghetti af en schep deze meteen door de garnalen.
  8. Verdeel de spaghetti over borden en strooi er de peterselie over.
  9. Sprenkel er flink wat olijfolie extra vierge over.
  10. Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe.

Recept: Tal Maes. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Ingmar Niezen. Styling: Isabelle van der Horst