Recept voor spaghetti met garnalen en citroen
4 augustus 2011
Spaghetti wordt vaak heel eenvoudig bereid met vis, schaal- of schelpdieren. Een flinke scheut geurige olijfolie erover en je weet niet wat je proeft!
Spaghetti wordt vaak heel eenvoudig bereid met vis, schaal- of schelpdieren. Een flinke scheut geurige olijfolie erover en je weet niet wat je proeft!
Hoofdgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 400 g spaghetti
- 1 citroen, schoongeboend
- 1 el olijfolie
- 2 tenen knoflookeen mespunt gedroogde chilivlokken
- 3 ansjovisfilets, fijngehakt
- 500 g rauwe tijgergarnalen, gepeld
- 50 ml witte wijn
- 4 takjes (blad)peterselie, fijngehakt
- 3 el olijfolie extra vierge
Aan de slag!
- Kook de spaghetti in een ruime pan met kokend water en wat zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
- Rasp intussen boven een kommetje de schil (alleen het geel) van de citroen.
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook, chilivlokken en ansjovis 30 seconden.
- Voeg de garnalen toe en bak ze al omscheppend ca. 4 minuten tot ze roze en gaar zijn.
- Voeg de wijn toe en laat deze kort borrelen.
- Haal de pan van het vuur en meng er de citroenrasp door.
- Giet de spaghetti af en schep deze meteen door de garnalen.
- Verdeel de spaghetti over borden en strooi er de peterselie over.
- Sprenkel er flink wat olijfolie extra vierge over.
- Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
Recept: Tal Maes. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Ingmar Niezen. Styling: Isabelle van der Horst