Placeholder

Recept voor spaghetti met garnalen en courgette

Zin in een zomers gerecht? Spaghetti met ansjovis en garnalen gaat heel goed samen. Lekker met courgette.

Zin in een zomers gerecht? Spaghetti met ansjovis en garnalen gaat heel goed samen. Lekker met courgette.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 flinke courgette
  • 350 g spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 5 ansjovisfilets (blikje), fijngehakt
  • 500 g gepelde rauwe garnalen (diepvries), ontdooid
  • een scheut witte wijn
  • een flinke klont boter
  • handje platte peterselieblaadjes, grof gehakt

Aan de slag!

  1. Snijd de courgette in plakjes en vervolgens in reepjes. Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit intussen in een ruime koekenpan de olie en bak de ui met ansjovis 2-3 minuten. Voeg de courgette toe en bak 1 minuut mee.
  3. Voeg de garnalen toe en bak ze mee tot ze roze zijn. Schenk de witte wijn erbij en laat kort inkoken.
  4. Giet de spaghetti af en voeg toe aan de garnalen en courgette.
  5. Schep alles om en meng er de boter door. Schep om tot de boter is gesmolten.
  6. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Bestrooi met peterselie.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Tip: Je kunt deze pasta ook met tagliatelle in plaats van spaghetti maken.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. H&M, Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.