Placeholder

Recept voor spaghetti uit Palermo met sardientjes, venkel en rozijnen

Weer eens iets anders als die standaard spaghetti! In een half uur zet je dit heerlijke gerecht op tafel.

Weer eens iets anders als die standaard spaghetti! In een half uur zet je dit heerlijke gerecht op tafel.

 

Hoofdgerecht voor 4 personen

 

Boodschappenlijstje:

  • 3 el pijnboompitten
  • 1 venkelknol, in dunne repen
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 3 ansjovisfilets, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 50 ml witte wijn
  • ca. 10 saffraandraadjes
  • 50 g rozijnen
  • 2 blikjes sardientjes op olie (à 120 g), uitgelekt
  • 350 g spaghetti
  • 2 el (blad)peterselie, fijngehakt

Aan de slag!

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan licht goudbruin.
  2. Schep ze op een bord.
  3. Kook de venkelrepen in een grote pan met ruim water en een beetje zout in ca. 10 minuten beetgaar (de spaghetti kook je straks ook in dit water).
  4. Verhit intussen in een (hapjes)pan de olie en fruit de ui ca. 3 minuten.
  5. Voeg de knoflook en ansjovis toe en bak ze 1 minuut mee.
  6. Voeg de tomatenblokjes, wijn, saffraan en rozijnen toe.
  7. Roer alles goed en laat de saus ca. 5 minuten op matig vuur sudderen.
  8. Schep de venkel met een schuimspaan uit het water, bewaar het kookvocht.
  9. Voeg de venkel samen met de sardientjes aan de tomatensaus toe.
  10. Breng op smaak met zout en peper.
  11. Laat alles op laag vuur nog 10 minuten afgedekt sudderen.
  12. Breng intussen het venkelwater opnieuw aan de kook en kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  13. Giet de pasta af, schep in een schaal of verdeel over borden.
  14. Schep er de tomatensaus op.
  15. Strooi er de pijnboompitten en peterselie over.

Bereidingstijd: ca. 30 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Ikea. Studio bazar. Zie inhoudsopgave voor Waar te koop.