Recept voor spiesjes van varkensvlees met mangosalsa
25 september 2015
Een heerlijke verrassende combinatie: varkensvlees met mango.
Een heerlijke verrassende combinatie: varkensvlees met mango.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
Voor de mangosalsa:
-1 mango, geschild en in blokjes gesneden
-1 tomaat, zonder vruchtvlees, in blokjes gesneden
-1 rode chilipeper, zonder zaadjes, fijngesneden
-½ rode ui, fijngesneden
-2 el fijngesneden koriander
-sap van 1 limoen
Voor de spiesjes:
-1½ tl tex-mexkruiden
-2 teentjes knoflook, geperst
-6 el olijfolie
-1 el rode wijnazijn
-zout en peper
-500 g varkenshaas, in blokjes van ca. 3 cm gesneden
-1 courgette, in halve plakjes van ca. 2 cm gesneden
Aan de slag:
Maak eerst de mangosalsa door alle ingrediënten in een kom voorzichtig te mengen. Zet de salsa daarna in de koelkast. Voor de spiesjes, meng je de tex-mexkruiden, knoflook, olijfolie, rode wijnazijn en zout en peper in een kom. Voeg blokjes varkenshaas toe, roer door en laat het vlees 1 uur in de koelkast marineren. Week 8 satéstokjes in een bakje water. Haal het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast voordat je het gaat grillen. Rijg afwisselend de blokjes varkensvlees en de plakjes courgette aan de satéstokjes. Gril de spiesjes in 10-12 minuten rondom bruin en gaar. Smeer de spiesjes halverwege nogmaals in met marinade. Serveer de spiesjes met de salsa. Lekker met witte rijst of warme tortilla’s.
Bereidingstijd: 25 minuten
Marineren: 1 uur
Tip: De smaak van de mangosalsa is zelfs zonder de zaadjes van het rode pepertje vrij pittig. Houd je niet van pittig eten of kook je voor kinderen, laat dan het pepertje weg en voeg ¼ rode paprika toe.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Nijhof, Zara home, Ikea, Kitsch kitchen, de Weldaad.