Recept voor spinaziesalade met perzik, mozzarella en knapperige ham
2 oktober 2014
Zet vanavond eens een lekkere maaltijdsalade op tafel. Ideaal als je weinig tijd hebt!
Zet vanavond eens een lekkere maaltijdsalade op tafel. Ideaal als je weinig tijd hebt!
Maaltijdsalade, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 el olijfolie
- 200 g rauwe ham
- 300 g bladspinazie
- 3 bosuitjes, in schuine ringetjes
- 150 g mini-mozzarella
- 3 rijpe perziken, pit verwijderd en in partjes
- 3 el gepelde pistachenoten
- 4-5 el balsamico-dressing (fles)
Aan de slag!
- Verhit de olie in een anti-aanbakpan en bak de plakjes ham op laag vuur in enkele minuten krokant. Laat ze afkoelen en breek ze in grove stukken.
- Verdeel de spinazie, bosuitjes, mozzarella, ham, partjes perzik en pistachenoten over een platte schaal of vier borden. Sprenkel er vlak voor het opdienen de dressing over. Lekker met ciabatta.
Bereidingstijd: 15 minuten.
TIP De salade is ook lekker met rijpe partjes nectarine in plaats van perzik.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Studio Bazar, Nijhof, Zara Home.