Recept voor spinaziestamppot met bacon
8 november 2017
De Eigenheimer is dé stamppotaardappel bij uitstek, dus ideaal voor deze spinaziestampot. De zeer kruimige aardappel is in het najaar en de hele winter goed verkrijgbaar.
De Eigenheimer is dé stamppotaardappel bij uitstek, dus ideaal voor deze spinaziestampot. De zeer kruimige aardappel is in het najaar en de hele winter goed verkrijgbaar.
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
– 1,5 kg kruimige aardappelen, bijv. Eigenheimer, geschild en in stukken
– 600 gram spinazie
– 2 el olijfolie
– 150 g bacon, in plakjes
– 2 uien, in ringen
– 3 el zoete chilisaus
– 200 ml crème fraîche
Extra: pureestamper
Aan de slag!
Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Bak de bacon knapperig uit en leg op een bord. Bak in het baconvet de uiringen goudbruin. Schep er de zoete chilisaus door. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met de crème fraîche tot een smeuïge puree. Zet de pan terug op laag vuur. Schep de spinazie in kleine porties erdoor. Schep tenslotte de uiringen erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de stamppot op 4 borden en garneer met de bacon.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. de Weldaad, Dille & Kamille, Nijhof, Ikea.