Placeholder

Recept voor spinaziewrap met gerookte zalm en omelet

Neem je als ontbijt en lunch altijd een boterham? Probeer eens deze spinaziewrap!

Neem je als ontbijt en lunch altijd een boterham? Probeer eens deze spinaziewrap!

Ontbijt- of lunchgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • ½ rode ui, in halve ringen
  • 2-3 el rode-wijnazijn
  • 6 eieren
  • 1 el olijfolie
  • 4 wraptortilla’s
  • 3-4 el cream cheese
  • 100 g gerookte zalm
  • 4 kleine handjes bladspinazie

Aan de slag!

  1. Meng in een kommetje de ui met de azijn en een beetje zout. Laat even marineren terwijl je de omelet bakt.
  2. Klop in een kom de eieren los met wat zout en peper.
  3. Verhit de olie in een kleine koekenpan en schenk de eieren erin. Bak de onderkant van de omelet op laag tot matig vuur 3-4 minuten. Leg een deksel op de pan en laat de bovenkant van de omelet op laag vuur in enkele minuten stollen. Neem de omelet uit de pan en snijd in 4 gelijke repen.
  4. Verwarm de tortillas volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Bestrijk elke omelet met wat cream cheese. Verdeel de gerookte zalm over de tortilla’s. Leg er een reep omelet, een handje spinazie en wat rode ui op.
  6. Rol de tortilla’s stevig op en snijd ze schuin doormidden.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Studio Bazar, Nijhof, Zara Home.