Recept voor spiraalbroodjes met karamelstroop en pecannoten
1 februari 2013
Deze heerlijke zoete broodjes laten je hele huis lekker ruiken. Een lekker hapje voor ’s ochtends bij de koffie of ’s middags bij de thee.
Deze heerlijke zoete broodjes laten je hele huis lekker ruiken. Een lekker hapje voor ’s ochtends bij de koffie of ’s middags bij de thee.
Boodschappenlijstje:
Voor het deeg:
- 400 g bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 100 g suiker
- 150 ml melk
- 1 ei, losgeklopt
- bloem, om te bestuiven
Voor de vulling:
- 100 g boter op kamertemperatuur
- 3 el bruine basterdsuiker
- 3 el schenkstroop karamel
- 1 tl kaneel
- 75 g pecannoten, fijngehakt.
- Extra: ronde taartvorm (26 cm doorsnee), ingevet
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Zeef de bloem met bakpoeder en een mespunt zout boven een kom. Meng er de suiker door.
- Verwarm de melk tot lauwwarm.
- Maak een kuiltje in het midden van de bloem en schenk er de melk in.
- Voeg het ei toe en kneed tot een soepel deeg.
- Als het deeg te plakkerig is, voeg je nog een beetje bloem toe.
- Maak de vulling. Roer de boter zacht en meng er de suiker, stroop, kaneel en pecannoten door.
- Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoekige lap van 5 mm dik en ca. 30 cm breed.
- Bestrijk het deeg met de vulling.
- Rol het deeg op en snijd het in 8 gelijke stukken.
- Leg de broodjes met enige tussenruimte in de taartvorm.
- De broodjes zetten tijdens het bakken uit en komen aan elkaar vast te zitten.
- Schuif de taartvorm in het midden van de oven en bak in ca. 25 minuten gaar. Laat tot lauwwarm afkoelen.
- Keer met behulp van een bord en breek de broodjes aan tafel af.
Bereidingstijd: ca. 50 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Petrowski.