Recept voor spiralen met pistachenoten en rozijnen
15 januari 2013
Verwen jezelf een keer. Deze spiralen zijn het allerlekkerst als je ze eet wanneer ze nog warm uit de oven komen. Smullen!
Verwen jezelf een keer. Deze spiralen zijn het allerlekkerst als je ze eet wanneer ze nog warm uit de oven komen. Smullen!
Ontbijtgerecht, acht broodjes.
Boodschappenlijstje:
- 1 pak roomboterbladerdeeg (10 plakjes, diepvries), ontdooid
- 3 el kristalsuiker
- 75 g rozijnen
- 40 g ongezouten pistachenoten, fijngehakt
- 1 ei, losgeklopt
- poedersuiker om te bestrooien
- bloem om te bestuiven
- Extra nodig: bakpapier
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Leg 5 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoekige lap (ca. 20 x 24 cm).
- Doe hetzelfde met de overige 5 plakjes deeg, zodat je in totaal 2 gelijke lappen hebt.
- Bestrooi 1 lap deeg met de kristalsuiker en rozijnen. Leg de tweede lap deeg erop en duw zacht aan.
- Bestrijk de bovenste laag deeg met het losgeklopt ei en strooi er de pistachenoten en een beetje poedersuiker over.
- Snijd het deeg in de breedte in 8 gelijke lange repen.
- Houd de repen bij de uiteinden vast en draai ze in 2-3 keer tot spiralen; let erop dat de ingrediënten aan de binnenkant blijven.
- Leg de spiralen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze dun met wat ei.
- Bak ze in de oven in 10-12 minuten goudbruin en gaar.
- Controleer halverwege of de onderkanten niet te bruin worden en keer de spiralen eventueel om.
- Laat ze op een rooster tot lauwwarm afkoelen.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.