Recept voor spitskoolsalade met mango en gegrilde kip
8 juni 2014
Wist je dat mango en kip een heerlijke combinatie is? Probeer eens dit recept met mie, mango en kip. Succes gegarandeerd!
Wist je dat mango en kip een heerlijke combinatie is? Probeer eens dit recept met mie, mango en kip. Succes gegarandeerd!
Boodschappenlijstje:
- 150 g mie
- 250 g taugé
- 4 el limoensap
- 2 el olijfolie
- 1 el gembersiroop
- 21/2 el Japanse sojasaus
- 2 el sesamolie
- 1 zak fijngesneden spitskool (à 300 g)
- 4 bosuitjes, in ringetjes
- 1 mango, in blokjes of partjes
- 300 g kipfilet
Aan de slag!
- Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Doe de taugé in een vergiet en giet de mie met het kookwater erover.
- Laat goed uitlekken. Meng intussen in een kommetje limoensap, olijfolie, gembersiroop, 1/2 el sojasaus en 1 tl. sesamolie door elkaar.
- Meng in een schaal het miemengsel, kool, helft van de bosui, mango en dressing en verdeel over 4 borden.
- Meng in een kommetje 2 el sojasaus en de rest van de sesamolie. Snijd de kipfilets in lange repen, bestrijk ze met het sojamengsel bestrooi met peper.
- Verhit de grillpan tot gloeiend heet. Rooster de kiprepen in ca. 6 min. goudbruin en gaar. Verdeel de kip over de salade en bestrooi met de rest van de bosui.
Tip: Bestrooi met verse munt.
Bereidingstijd: 25 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Zara-home, Nijhof, Studio Bazar, Ikea, Dille & kamille.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.