Placeholder

Recept voor spruitjesstamp met kaas en champignons

De champignons en kaas bevatten niet veel calorieën, daardoor levert deze voedzame stamppot maar minder dan 400 kcal per persoon op.

De champignons en kaas bevatten niet veel calorieën, daardoor levert deze voedzame stamppot maar minder dan 400 kcal per persoon op.

Boodschappenlijstje:

  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild
  • 700 g spruitjes, schoongemaakt
  • 1 el olijfolie
  • 250 g (kastanje)champignons, in vieren
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 150 ml hete halfvolle melk
  • 3 el piccalilly
  • 100 g belegen 30+ kaas, in blokjes
  • 12 Amsterdamse uien (pot)

Aan de slag!

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
  2. Kook de spruitjes in water met zout in 7 min. beetgaar. Giet af en bewaar het kookvocht.
  3. Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de champignons goudbruin.
  4. Voeg de knoflook toe, breng op smaak met zout en peper en houd ze warm.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze met een stamper en de hete melk tot een grove puree. Voeg eventueel scheutje kookvocht toe zodat het een smeuïge stamppot wordt.
  6. Voeg de spruitjes toe en stamp ze tot ze gebroken zijn maar niet te fijn.
  7. Roer de piccalilly en helft van de kaas erdoor en breng op smaak met peper.
  8. Verdeel de stamppot over 4 borden, verdeel de champignons de rest van de kaasblokjes erover en serveer met de Amsterdamse uien.

Bereidingstijd: ca. 30 min.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Studio Bazar, H&M, Zara Home.