Placeholder

Recept voor stamppot met zalm en rouille

Stamppot kun je ook prima in de lente eten. Deze stamppot is extra lekker met een zalmfilet.

Stamppot kun je ook prima in de lente eten. Deze stamppot is extra lekker met een zalmfilet.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1,5 kg kruimige aardappelen, geschild
  • 4 zalmfilets à 125-150 g
  • 2 el olijfolie
  • 150 g veldsla
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 200 ml halfvolle melk
  • 3-4 el rouille
  • Extra: grillpan

Aan de slag!

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Verhit de grillpan.
  2. Bestrijk de zalmfilets met de olijfolie en bestrooi ze met peper en zout.
  3. Gril de zalmfilets 1-2 min. per kant en houd ze onder aluminiumfolie warm.
  4. Giet intussen de aardappelen af. Schenk de melk bij de aardappelen en stamp ze op laag vuur tot een smeuïge puree.
  5. Schep de sla en de paprika erdoor. Breng de stamppot op smaak met de rouille.
  6. Schep de stamppot op 4 borden en leg er de zalmfilet bij.
  7. Geef naar wens extra rouille bij de zalmfilet.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. Met medewerking van: Studio Bazar, Nijhof, H&M Home, Zara Home.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.