Placeholder

Recept voor steak sandwich

Een lekker lunchgerecht voor de vleesliefhebbers onder ons.

Een lekker lunchgerecht voor de vleesliefhebbers onder ons.

Lunchgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 4 dikke biefstukken, op kamertemperatuur
  • 2 el olijfolie
  • 4 sneden zuurdesembrood
  • 3 el Belgische mayonaise
  • 4-8 blaadjes eikenbladsla of lollo bionda
  • 8 pomodorini of romaatjes, in partjes
  • 100 g gorgonzola piccante, in reepjes
  • Extra: grillpan

Aan de slag!

  1. Bestrooi de biefstukken met zout en peper.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie.
  3. Bak de biefstukken aan beide kanten in 2-3 min. per kant bruin en rosé of naar wens gaar.
  4. Laat de biefstukken 10 min. in aluminiumfolie rusten.
  5. Verhit een grillpan.
  6. Rooster de sneden brood aan beide kanten krokant.
  7. Snijd de biefstuk in plakjes.
  8. Besmeer het gegrilde brood met de mayonaise.
  9. Beleg met de blaadjes sla, de plakjes vlees, de tomaatjes en de gorgonzola.
  10. Maal er zout en peper naar smaak over.

Tip: Bak de biefstuk een paar uur van tevoren en bewaar in aluminiumfolie in de koelkast. Laat de biefstuk voor de beste smaak weer op kamertemperatuur komen.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk.