Recept voor stoofpotje van kip met paprika en courgette
19 september 2015
Heerlijk: stoofpotje van kip, paprika en courgette
Heerlijk: stoofpotje van kip, paprika en courgette
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
-1 ui
-2 teentjes knoflook
-500 g kipfilet
-1 courgette
-1 rode puntpaprika
-1 gele puntpaprika
-2 el olijfolie
-1½ tl gedroogde rozemarijn
-1 el bloem
-600 ml hete runderbouillon
-140 g tomatenpuree
-1 tl Worcestersaus
-½ tl suiker
-zout en peper
-fijngesneden platte peterselie, ter garnering
Aan de slag!
Halveer de ui en snijd in plakjes, snijd ook de knoflook in dunne plakjes. Snijd de kipfilet en courgette in blokjes en de paprika’s in stukjes. Verhit de olijfolie in een braadpan met zware bodem en zweet de ui, knoflook en rozemarijn in 2 minuten zacht. Verhoog het vuur, voeg de kipfilet toe en bak een paar minuten mee. Roer de bloem er goed door en schenk de hete runderbouillon al roerend in de pan. Voeg de tomatenpuree, Worcestersaus, suiker en paprika toe en breng het geheel even aan de kook. Verlaag het vuur, leg een deksel op de pan en laat 10 minuten koken. Voeg de courgette toe en laat het gerecht nog 5 minuten afgedekt koken. Voeg naar smaak zout en peper toe en garneer met de peterselie. Serveer met rijst.
Bereidingstijd: 30 minuten
Tips:
-Kipfilet is snel klaar, maar als je meer tijd hebt kun je ook drumsticks gebruiken. Bruin ze dan eerst en laat het gerecht 20 minuten langer koken voordat je de courgette toevoegt.
–Vervang de courgette ook eens door broccoliroosjes.
-Waarschijnlijk hoef je geen zout en peper toe te voegen. Door de runderbouillon en de Worcestersaus heeft dit gerecht al voldoende smaak.
-Runderbouillon maak je door een bouillonblokje in 600 ml heet water op te lossen.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Nijhof, Zara Home.