Placeholder

Recept voor suikertaartjes met chocolademereingues en slagroom

Duik lekker de keuken in op je vrije zondagmiddag voor dit zoete hapje!

Duik lekker de keuken in op je vrije zondagmiddag voor dit zoete hapje!

Nagerecht voor 4 personen.

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 2 eiwitten
  • 100 g poedersuiker
  • 1 el cacao
  • 25 g hazelnoten, fijngehakt
  • 250 ml slagroom
  • 250 g gemengd rood fruit (aardbeien, frambozen, bosbessen, bramen)
  • cacao, om te bestrooien

Extra: elektrische mixer, bakpapier.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 100 ºC.
  2. Klop in een vetvrije kom met een elektrische mixer de eiwitten heel stijf (ze moeten zachte witte pieken vertonen).
  3. Voeg vervolgens al kloppend lepel voor lepel de poedersuiker toe.
  4. Blijf kloppen tot de massa taai en glanzend is.
  5. Meng er de cacao en gehakte noten door.
  6. Maak met het eiwitschuim op een met bakpapier beklede bakplaat 8 vrij platte cirkels van ca. 8 cm doorsnee, doe dit met een lepel.
  7. Bak de schuimcirkels 1 uur in het midden van de oven, zet de ovendeur op kier (steek er bijvoorbeeld een pollepel tussen).
  8. Schakel de oven uit en laat de mereingues in de oven nog ongeveer 1 uur drogen tot ze bros zijn.
  9. Klop de slagroom stijf.
  10. Leg 4 mereingues op vier bordjes.
  11. Schep er wat van de slagroom op en dek af met een tweede mereingue.
  12. Schep hier weer wat slagroom op.
  13. Strooi er wat cacao over en schep het fruit naast de schuimtaartjes.
  14. Serveer meteen.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten, plus 1 uur oventijd en 30 minuten wachttijd.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Studio bazar en Zara home.