Recept voor supermakkelijk rabarber-toetje met vanille-ijs
29 oktober 2012
Maak dit toetje nog lekkerder door er over de geroosterde rabarber enkele theelepels oranjebloesemwater of rozenwater te sprenkelen (verkrijgbaar bij Aziatische winkels)!
Maak dit toetje nog lekkerder door er over de geroosterde rabarber enkele theelepels oranjebloesemwater of rozenwater te sprenkelen (verkrijgbaar bij Aziatische winkels)!
Nagerecht
Boodschappenlijstje:
- 500 g rabarber
- 3 el suiker
- geraspte schil van halve sinaasappel
- 4-8 bollen vanille-ijs
- kaneel om te bestrooien
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de rabarber in stukjes van ca. 4 cm en meng ze in een ruime ovenschaal met de suiker en het sinaasappelraspsel.
- Dek af met aluminiumfolie en rooster de rabarber 15-20 minuten in de oven tot de suiker is opgelost en de rabarber zacht is.
- Schep de geroosterde rabarber in kommetjes en schep er een bol vanille-ijs bij.
- Strooi er kaneel over.
Bereidingstijd: ca. 10 minuten, plus ca. 20 minuten bakken.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk, m.m.v.: Bij de dames, Nijhof, Studio bazar, Zara home.