Recept voor Surinaamse groenteschotel met pittige pindasaus
4 augustus 2011
Een heerlijk, gezond groentegerecht dat je zo pittig kunt maken als je zelf wil!
Een heerlijk, gezond groentegerecht dat je zo pittig kunt maken als je zelf wil!
Bijgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 200 g haricots verts of sperziebonen, schoongemaakt
- 300 g spitskool, gesneden
- 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in repen
- 125 g taugé
Voor de pindasaus:
- 1 el zonnebloemolie
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 3 el (Surinaamse) pindakaas
- 200 ml kokosmelk
- 2 el ketjap manis
- 1-2 tl sambal oelek
- 1-2 el citroensap
Aan de slag!
- Maak eerst de pindasaus.
- Verhit de olie in een sauspan en fruit de knoflook 30 seconden.
- Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en roer goed.
- Voeg vervolgens de ketjap en sambal toe en laat de saus op matig vuur 3-4 minuten sudderen.
- Breng op smaak met citroensap.
- Houd de saus op een laag vuur warm en roer hem af en toe door.
- Als de saus te dik wordt, voeg dan een scheutje water toe.
- Breng een ruime pan met water en wat zout aan de kook.
- Voeg de haricots verts of sperziebonen toe en kook ze ca. 4 minuten.
- Voeg de spitskool, paprika en taugé toe en breng het water weer aan de kook.
- Giet de groenten af zodra het water kookt.
- Eet de groenten warm of spoel ze onder koud stromend water en eet ze koud met de warme pindasaus.
Lekker met gebakken kip en basmatirijst.
Bereidingstijd: ca. 20 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Studio bazar, & Klevering-zuid, Ikea, Nijhof en Zara-home.