Placeholder

Recept voor taart met vanilleroom en frambozen

Deze vulling met zachte vanilleroom laat je smelten. Lekker luchtig als toetje of bij de koffie overdag. In plaats van verse frambozen kun je ook diepvries frambozen gebruiken.

Deze vulling met zachte vanilleroom laat je smelten. Lekker luchtig als toetje of bij de koffie overdag. In plaats van verse frambozen kun je ook diepvries frambozen gebruiken.

Taart voor tien tot twaalf personen

Boodschappenlijstje:

voor het deeg:

  • 300 g bloem
  • 200 g boter
  • 100 g suiker
  • 1 ei
  • 2 el cacaopoeder

voor de vanilleroom:

  • 375 ml slagroom
  • 150 ml melk
  • 1 vanillestokje, opengesneden
  • 5 eidooiers
  • 100 g suiker
  • 3 el bloem
  • 300 g frambozen
  • poedersuiker om te bestrooien
  • Extra: keukenmachine, ingevette lage ronde taartvorm (ca. 28 cm doorsnee).

Aan de slag!

  1. Meng in de keukenmachine alle ingrediënten voor het deeg. Kneed het nog even kort door om er een samenhangend deeg van te maken.
  2. Vorm van het deeg een dikke worst, wikkel het in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur in de koelkast rusten. Maak intussen de vanilleroom.
  3. Schraap met de punt van een mesje het merg uit het vanillestokje.
  4. Verwarm in een pan de slagroom met de melk en het vanillemerg tot bijna aan het kookpunt. Haal de pan van het vuur.
  5. Klop in een kom de eidooiers met de suiker romig. Roer er de bloem door.
  6. Schenk het roommengsel door een zeef bij het eimengsel. Roer goed en schenk alles terug in de pan.
  7. Verwarm het mengsel al roerend op laag vuur tot de room zo dik als vla is.
  8. Laat afkoelen en roer af en toe door om velvorming te voorkomen.
  9. Snijd het deeg in dunne plakken van 3 mm dik en beleg er de taartvorm mee. Druk het deeg goed aan, zodat bodem en randen van de vorm bedekt zijn. 
  10. Zet de vorm minimaal 15 min in de vriezer. Verwarm intussen de oven voor op 175ºC.
  11. Zet de taartbodem vanuit de vriezer in de oven en bak hem in 20 min gaar en goudbruin.
  12. Laat de bodem afkoelen. Verdeel de vanilleroom over de taartbodem en verdeel er de frambozen over. Bestrooi met poedersuiker.

 

 
Recepten: Femke de Winter . Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désireé van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.