Placeholder

Recept voor tagliatelle met gerookte zalm en kappertjes

In juni, nu dus, is er volop verse zalm verkrijgbaar uit Noorwegen en Schotland. Dus niet de gekweekte soort, maar echt verse, vette vis. Deze pasta wordt er heel smakelijk van én is binnen 20 minuten klaar.

In juni, nu dus, is er volop verse zalm verkrijgbaar uit Noorwegen en Schotland. Dus niet de gekweekte soort, maar echt verse, vette vis. Deze pasta wordt er heel smakelijk van én is binnen 20 minuten klaar.

Hoofdgerecht voor vier personen.

Boodschappenlijst:

  • 300 g gerookte zalmsnippers
  • 400 g tagliatelle
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 2 el kappertjes, uitgelekt
  • geraspte schil van 1/2 citroen (alleen het geel)
  • 75 g waterkers

Aan de slag!

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  2. Verwarm intussen in een pannetje de crème fraîche met de knoflook op laag vuur.
  3. Meng er de zalmsnippers en kappertjes door en verwarm de saus 1 à 2 minuten.
  4. Breng op smaak met het citroenraspsel, zout en versgemalen peper.
  5. Giet de tagliatelle af, maar bewaar een beetje van het kookvocht.
  6. Schep de zalmsaus door de pasta en verdun eventueel met een beetje kookvocht.
  7. Snijd de harde stelen van de waterkers en meng de blaadjes door de pasta.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten.

Recept: Tal Maes. Foto: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.