Recept voor tagliatelle met prei en gerookte zalm
15 juli 2014
Tagliatelle met prei en gerookte zalm: de perfecte combinatie. En je hoeft niet lang in de keuken te staan, want dit gerecht is binnen 20 minuten klaar.
Tagliatelle met prei en gerookte zalm: de perfecte combinatie. En je hoeft niet lang in de keuken te staan, want dit gerecht is binnen 20 minuten klaar.
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 15 tot 20 minuten
Ingrediënten
• 1 el olijfolie
• 1 teen knoflook, fijngehakt
• 300 g preiringen (evt. panklaar)
• 350 g tagliatelle
• 125 ml crème fraîche
• sap en geraspte schil van 0,5 citroen
• 200 g gerookte zalm, in reepjes
Ook een lekkere combinatie: pasta met doperwten en bacon
Aan de slag
1. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de knoflook en prei op matig vuur 5-6 minuten.
2. Kook intussen de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
3. Meng in een kommetje de crème fraîche met het citroensap en de citroenrasp. Voeg zout en peper naar smaak toe.
4. Giet de pasta af en meng direct met de prei, het crème-fraîchemengsel en de zalm. Verdeel over diepe borden en maal er verse peper uit de molen over.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, De Bijenkorf, Zara Home, Bedazzle, Ikea.
Probeer ook eens tagliatelle met pesto en groene asperges