Placeholder

Recept voor tagliatelle met venkel en worstjes

De fris-pittige smaak van venkel doet het goed in een pasta.

De fris-pittige smaak van venkel doet het goed in een pasta.

Bereidingstijd: 25 minuten
Oventijd: 25 minuten

Ingrediënten

• 2 venkelknollen
• 400 g tagliatelle
• 300 g Catalaanse varkensbraadworstjes (of pittig gekruide worstjes)
• 250 g ricotta
• 2 el kappertjes
• rasp van 1 citroen

Ook lekker: Recept voor geroosterde bloemkool en venkel

Aan de slag

• Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder het groen van de venkelknollen en houd apart. Halveer de knollen tussen de stelen en snijd de helften in parten.

• Smeer de parten in met 2 eetlepels olie en leg ze op een bakplaat. Bestrooi met peper en zout en rooster de
venkel 25 minuten in de oven.

• Breng ondertussen een ruime pan met water en een theelepel zout aan de kook. Voeg de pasta toe en kook beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

• Bak de worstjes in een paar minuten rondom bruin in 1 eetlepel olijfolie. Leg ze bij de venkel op de bakplaat en gaar 10 minuten mee.

• Giet de pasta af en snijd de worstjes in stukjes. Schep de ricotta, kappertjes, olijfolie en worstjes door de hete pastaen serveer in diepe borden. Leg er de geroosterde parten venkel tussen. Bestrooi met het venkelgroen en rasp de schil van de citroen erover.

Ook lekker: Recept voor Toscaanse venkel uit de oven

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokvan. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën