Recept voor tajine met 5 groenten en geitenkaas
29 juli 2014
Geen zin om vlees te eten? Dit hoofdgerecht is vegetarisch en bevat lekker veel gezonde groenten!
Geen zin om vlees te eten? Dit hoofdgerecht is vegetarisch en bevat lekker veel gezonde groenten!
Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 400 g knolselderij, geschild en in blokjes
- 400 g wortel, geschrapt en in plakjes
- 1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in repen
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 blik kikkererwten (400 g)
- 1 flinke el ras-el-hanout
- 200 ml groentebouillon
- 1 courgette, in repen
- 150 g geitenkaas, verkruimeld
- Extra: tajine (zie tips)
Aan de slag!
- Verwarm de olie op matig vuur in een tajine en fruit de ui.
- Voeg de knolselderij, wortel en paprika toe en meng er de tomatenblokjes, kikkererwten en ras-el-hanout door.
- Schenk er de bouillon bij en breng zachtjes aan de kook. Dek de tajine af en laat ca. 20 minuten sudderen.
- Schep de repen courgette erdoor en laat afgedekt nog 15-20 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn.
- Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met geitenkaas.
- Lekker met couscous.
Bereidingstijd: 20 minuten, plus 35-40 minuten sudderen.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink. M.m.v. Nijhof, Zara Home.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.