Recept voor tapenade met olijven en tijm
31 december 2012
Een lekker hapje voor bij de Champagne vanavond!
Een lekker hapje voor bij de Champagne vanavond!
Hapje voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 250 g zwarte olijven zonder pit
- 6 zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt
- 1 teen knoflook, gepeld
- 1 el verse tijmblaadjes
- 2 ansjovisfilets, uitgelekt
- 2 el olijfolie, plus extra om te bestrijken
- 1 stokbrood, in schuine sneetjes.
Extra: keukenmachine of staafmixer.
Aan de slag!
- Maal de olijven in een keukenmachine of met een staafmixer met de tomaten, knoflook, tijm en ansjovis tot een grove puree.
- Voeg de olie toe en pureer tot een smeuïge pasta ontstaat.
- Breng op smaak met versgemalen peper.
- Schep de tapenade in een schaaltje.
- Bewaar tot gebruik in de koelkast.
- Verwarm de ovengrill voor.
- Bestrijk de sneetjes dun met olie en gril ze kort vlak onder de grill aan beide kanten goudbruin.
- Serveer de broodjes met de tapenade.
Bereidingstijd: ca. 15 minuten.
Samenstelling: Merijn van den Boom. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Studio bazar, Rice en Zara Home.