Placeholder

Recept voor tapenade met olijven en tijm

Een lekker hapje voor bij de Champagne vanavond!

Een lekker hapje voor bij de Champagne vanavond!

Hapje voor 4 personen.

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 250 g zwarte olijven zonder pit
  • 6 zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 2 ansjovisfilets, uitgelekt
  • 2 el olijfolie, plus extra om te bestrijken
  • 1 stokbrood, in schuine sneetjes.

Extra: keukenmachine of staafmixer.

Aan de slag!

  1. Maal de olijven in een keukenmachine of met een staafmixer met de tomaten, knoflook, tijm en ansjovis tot een grove puree.
  2. Voeg de olie toe en pureer tot een smeuïge pasta ontstaat.
  3. Breng op smaak met versgemalen peper.
  4. Schep de tapenade in een schaaltje.
  5. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
  6. Verwarm de ovengrill voor.
  7. Bestrijk de sneetjes dun met olie en gril ze kort vlak onder de grill aan beide kanten goudbruin.
  8. Serveer de broodjes met de tapenade.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten.

Samenstelling: Merijn van den Boom. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Studio bazar, Rice en Zara Home.