Placeholder

Recept voor tempura van garnalen en groenten

Tempura is een Japans gerecht en tegelijk een manier van bereiden, namelijk: ingrediënten frituren. Heerlijk en weer eens wat anders!

Tempura is een Japans gerecht en tegelijk een manier van bereiden, namelijk: ingrediënten frituren. Heerlijk en weer eens wat anders!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 0,5 liter frituurolie of arachideolie
  • 1 pak tempuramix (Blue Dragon, 150 g)
  • 500 g reuzengarnalen, gepeld
  • 300 g broccoli, in roosjes
  • 1 rode paprika, in reepjes

Voor de dipsaus:

  • 4 el Japanse sojasaus
  • 1 el citroensap
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt
  • Extra: frituurpan of wok, keukenpapier

Aan de slag!

  1. Verhit de olie in een frituurpan of wok tot 175°C.
  2. Bereid het tempurabeslag volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  4. Haal de garnalen en groenten in porties door het beslag en frituur ze in 2-3 minuten goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  5. Meng in een kommetje de sojasaus met het citroensap en de chilipeper en serveer als dipsaus bij de tempura.

Bereidingstijd: 25-30 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. Met medewerking van: Studio Bazar, Nijhof, H&M Home, Zara Home.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.