Recept voor tempura van garnalen en groenten
25 mei 2014
Tempura is een Japans gerecht en tegelijk een manier van bereiden, namelijk: ingrediënten frituren. Heerlijk en weer eens wat anders!
Tempura is een Japans gerecht en tegelijk een manier van bereiden, namelijk: ingrediënten frituren. Heerlijk en weer eens wat anders!
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 0,5 liter frituurolie of arachideolie
- 1 pak tempuramix (Blue Dragon, 150 g)
- 500 g reuzengarnalen, gepeld
- 300 g broccoli, in roosjes
- 1 rode paprika, in reepjes
Voor de dipsaus:
- 4 el Japanse sojasaus
- 1 el citroensap
- 1 rode chilipeper, fijngehakt
- Extra: frituurpan of wok, keukenpapier
Aan de slag!
- Verhit de olie in een frituurpan of wok tot 175°C.
- Bereid het tempurabeslag volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Dep de garnalen droog met keukenpapier.
- Haal de garnalen en groenten in porties door het beslag en frituur ze in 2-3 minuten goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Meng in een kommetje de sojasaus met het citroensap en de chilipeper en serveer als dipsaus bij de tempura.
Bereidingstijd: 25-30 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. Met medewerking van: Studio Bazar, Nijhof, H&M Home, Zara Home.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.