Placeholder

Recept voor Thais kippakketje met sugar snaps

Een smakelijk recept met frisse groente en een Thais accent.

Een smakelijk recept met frisse groente en een Thais accent.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 400 g sugar snaps
  • 2 sjalotten, grof gesnipperd
  • 4 kipfilets (à 150 g)
  • 1 el rode currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 limoen, in plakjes
  • handvol basilicumblaadjes
  • Extra: bakpapier, bakplaat

 

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Verdeel de sugar snaps met de sjalotten over 4 royale vellen bakpapier.
  3. Wrijf de kipfilets in met de currypasta en leg ze op de groenten.
  4. Vouw het bakpapier iets hoger en schenk de kokosmelk erbij.
  5. Verdeel de plakjes limoen en de basilicum over de kip en vouw de pakketjes dicht. Leg ze op de bakplaat.
  6. Bak de kippakketjes in de voorverwarmde oven in 20-25 min. gaar. Lekker met geurige pandanrijst.

Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 20-25 minuten

Tip Weinig tijd? Bereid het pakketje al de avond van tevoren voor en bewaar in de koelkast. Snijd de kipfilet eventueel in blokjes. Blokjes kipfilet hebben een kortere bereidingstijd dan een hele kipfilet.

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Dille & Kamille, Nijhof, Zara Home.