Recept voor Thaise eicurry met paksoi
18 oktober 2015
Maak het jezelf gemakkelijk na alle uitgebreide diners met luxe ingrediënten. Met deze budgetgerechten zet je elke dag iets lekkers op tafel.
Maak het jezelf gemakkelijk na alle uitgebreide diners met luxe ingrediënten. Met deze budgetgerechten zet je elke dag iets lekkers op tafel.
Ingrediënten:
–300 g witte rijst
-6 eieren
–2 el olie
-1 ui, gesnipperd
-1 paksoi, in reepjes
-2 el Thaise rode currypasta (pot)
-1 blik kokosmelk (400 ml)
Aan de slag:
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 8 minuten. hard. Verhit in een wok de olie. Fruit de ui 1 minuut. Schep de paksoi erdoor en bak 3 minuten al omscheppend. Voeg de currypasta toe en bak 1 minuut. Schenk de kokosmelk in de pan. Breng aan de kook. Kook de curry tot de saus de gewenste dikte heeft. Pel intussen de eieren. Warm ze 1 minuut in de curry mee. Schep de rijst in 4 kommen en schep er de eicurry op.
Bereidingstijd: 25 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Bedazzle, Nijhof, Zara Home, H&M Home.