Recept voor Thaise garnalencurry met tomaat en broccoli
12 oktober 2017
Vandaag is het tijd voor lekker Thais!
Vandaag is het tijd voor lekker Thais!
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
-1 el zonnebloemolie
-1 ui, gesnipperd
-1,5-2 el Thaise rode currypasta (potje)
-1 blik tomatenblokjes (400 g)
-200 ml kokosmelk
-500 g rauwe grote garnalen (diepvries), ontdooid en gepeld
-300 g kleine broccoliroosjes
-1-2 el Thaise vissaus
-eventeel een handje verse korianderblaadjes
Aan de slag:
Verhit de olie in een grote pan of wok en bak de ui 2-3 minuten. Roer er de curry- pasta door en bak op laag vuur 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes en kokos- melk toe en laat de saus op laag tot matig vuur 8-10 minuten zachtjes koken. Leg de garnalen en broccoliroosjes in de saus en laat ca. 5 minuten sudderen tot de garna- len mooi roze en gaar zijn en de broccoli beetgaar is. Breng op smaak met vissaus en strooi er eventueel koriander over. Serveer met pandanrijst (jasmijnrijst).
Bereidingstijd: 20 minuten