Recept voor Thaise garnalencurry met zoete kerstomaatjes
1 oktober 2015
Heerlijke pittige curry met het zoete van de tomaatjes.
Heerlijke pittige curry met het zoete van de tomaatjes.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
-300 g pandanrijst
-2 el olie
-500 g gepelde rauwe grote garnalen (vers of ontdooid uit de diepvries)
-400 g cherrytomaatjes
-2 el Thaise groene currypasta
-2 pakjes romige kokosmelk (à 200 ml)
-3 el koriander, grofgehakt
Aan de slag:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok. Voeg de garnalen toe en bak al omscheppend 3 minuten. Bak de tomaatjes 4 minuten mee, tot ze net openbarsten. Schep de currypasta en de kokosmelk erdoor en breng aan de kook. Kook de curry nog 2 minuten zachtjes.Verdeel de rijst over 4 borden. Schep er de garnalencurry over en bestrooi met de koriander.
Bereidingstijd: 20 minuten
Tip: Vervang de garnalen ook eens door blokjes zalmfilet.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Nijhof, de Weldaad, Zara Home, Kitsch Kitchen.