Recept voor Thaise gehaktcurry
25 oktober 2013
Geen zin in een Hollandse pot vanavond? Maak dan deze heerlijke Thaise gehaktcurry!
Geen zin in een Hollandse pot vanavond? Maak dan deze heerlijke Thaise gehaktcurry!
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 300 g pandan rijst
- 2 el olie
- 400 g (gekruide) gehaktballetjes
- 1 zak Oosterse wokgroente (400 g)
- 250 g champignons, in plakjes
- 2 el Thaise groene currypasta (pot, bijv. Thai Kitchen)
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 2 el koriander, fijngehakt
Aan de slag!
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
- Verhit in een wok de olie.
- Bak de gehaktballetjes 5 min.
- Schep ze uit de wok.
- Roerbak in de wok de groenten 3 min.
- Schep de currypasta erdoor en bak nog 1 min.
- Schenk de kokosmelk in de wok en schep de gehaktballetjes erdoor.
- Verwarm de curry nog 5 min.
- Proef en voeg naar wens nog wat extra currypasta, zout of peper toe.
- Verdeel de rijst met de gehaktcurry over 4 kommen en bestrooi met de koriander.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink