Recept voor Thaise kip met groene bonen curry
2 februari 2015
Simpel en snel! In zo’n 30 minuten zet je deze heerlijke Thaise kip met groene bonen curry op tafel.
Simpel en snel! In zo’n 30 minuten zet je deze heerlijke Thaise kip met groene bonen curry op tafel.
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 5-10 minuten.
Ingrediënten:
- 30 ml olie
- 800g kipfilet, in blokjes van 2 cm
- 1 grote ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geplet
- 1 streng citroengras, in fijne reepjes (julienne)
- 4 el green curry paste
- 300ml kokosmelk
- 250 ml kippenbouillon
- 2 el groene peperkorrels
- 2 limoenblaadjes
- 1 grote hand haricot verts
- vissaus
- verse koriander
- gestoomde jasmijnrijst
- limoen, gehalveerd
Aan de slag:
- Verwarm de olie in de wok, roerbak de kipblokjes tot ze bruin gebakken zijn en zet apart.
- Bak de ui, knoflook en citroengras ongeveer 1 minuut. Voeg de currypasta toe en bak nog 1 minuut.
- Doe de kip terug in de pan met de currypasta, voeg kokosmelk, bouillon, peperkorrels en limoenblaadjes toe en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat 2 minuten pruttelen.
- Voeg de bonen toe en laat koken tot ze gaar zijn.
- Breng op smaak met vissaus, besprenkel met koriander, knijp de limoen erover uit en serveer met jasmijnrijst.
Productie: Tessa Klösters. Receptuur & foto’s: Jan Ras/Gallo-CP/HH